Met de ROPA Panther-bietenrooier klaar voor de Limburgse Heuvels

Let’s keep coronavirus out
17 maart 2020

De bietencampagne 2017 gaat dit jaar op 11 september van start. Met onze nieuwe twee-assige bietenrooier – de ROPA Panther – zien wij dit seizoen met vertrouwen en trots tegemoet.

De ROPA Panther is uitermate geschikt voor het Limburgs landschap. Deze bietenrooier is immers uitgerust met een volledige automatische wiellast- en hellingcompensatie. Daarmee blijft het gewicht in een heuvelachtig perceel gelijkmatiger verdeeld.

Daarnaast is de ROPA Panther voorzien van een hondengang. De achterwielen lopen daarmee in een ander spoor dan de voorwielen terwijl de aslengte hetzelfde blijft. Dit heeft als groot voordeel dat zoveel mogelijk insporing in het veld voorkomen wordt en de bodemdruk beter verdeeld wordt zonder dat de stabiliteit van de bietenrooier afneemt. Met name in natte omstandigheden bewijst dit systeem haar bijzondere kwaliteiten.

Een andere kracht van de ROPA Panther is haar grote wendbaarheid.

Vorige jaar mochten wij deze bietenrooier reeds een week testen. Daarnaast hebben wij een  persoonlijke rondleiding in de fabriek van het familiebedrijf ROPA Fahrzeug- und Maschinenbau GmbH te Sittelsdorf gehad. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven, dat we met de aanschaf van de ROPA Panther u nog beter van dienst kunnen zijn.